donderdag 1 juli 2010

Sunken Triumphs at the bottom of the sea!



Een gezonken wrak in de zeebodem, is voor ons allen dan een herinnering in verband met een trieste tragedie is voor de liefhebbers van scuba-duikers, een prachtige gelegenheid voor exploratie. Maar voor ons motorrijders? Wel een zeer interessant verhaal, als de gezonken lading, een lading van motorfietsen is ontworpen om te voldoen aan de troepen wachten in de strijd. Maar die motorfietsen zijn nooit aangekomen en zijn nu aan boord van het gezonken Thistlegorm in de Rode Zee, niet ver van het bekende vakantieoord Sharm el Sheikh, op slechts 10 meter diep.

Game uit Glasgow mei 1941, de Thistlegorm was een gewapende vrachtschip beladen met benodigdheden en de apparatuur voor het Britse Achtste Leger die in de oorlog in Afrika. Maar toen ze de Straat van Suez bereikt, wachtend op de landengte passeren, werd onderschept door de Duitse Heinkel He-111 bommenwerpers, op de avond van 5 oktober '41 het centrum met twee bommen, splitsen in twee delen, waarvan het einde bepaald.

Het schip was geladen, alsmede onderdelen, radio's en kleding voor de troepen, met name in het Bedford vrachtwagens die dump fietsen werden geproduceerd door de grote Britse: Triumph 3HW, M20 BSA, Norton en Matchless G3L 16H, die bieden van het Britse leger voor een totaal van 400 duizend motorfietsen, nuttige snelkoppelingen tussen afdelingen, alsmede de levering van de verzendingen.


Triumph 3HW is niets anders dan Tiger 350 eencilinder ventiel.Er waren op dat schip de nieuwe 3TW (waarbij T staat voor Triumph en W is voor Oorlogsdocumentatie), omdat die nooit zal worden uitgebracht in november 1940 werden vernietigd in een bombardement van de fabriek in Coventry.


Vandaag de dag, zijn die motorfietsen nog steeds op de bodem van de Rode Zee, en zijn uitgegroeid tot de belangrijkste attractie voor duikers. Het wrak is in ernstig gevaar als gevolg van overmatige bezoeken elk jaar ontvangt duizenden duikers als luchtbellen voor de continue verwijdering ze zijn net als de twee takken verwijderd door twee gepantserde Rolls Royce. Momenteel is de Egyptische regering overweegt de sluiting van de site om het sportduiken minste voor een bepaalde periode voor de stabilisatie van het wrak zelf mogelijk te maken.

Bron:
Chepassione
Antonio Di Coste


SO
STEEDS VERASSEND, ALTIJD DICHTBIJ


Motoring George Spauwen
Sponsored by
Victrace Sitebuilding